tisdag 6 november 2012

Min portfölj

Jag tänkte att jag skulle presentera min portfölj och hur den är fördelad i dagsläget.

Aktier presenterat i dagsvärde i % av mitt totala portföljvärde
ABB 8,7 %
Atlas Copco 7,3 %
Ratos 6,9 %
Skanska 6,2 %
H&M 5 %
Industrivärden 4,7 %
Hakon Invest 3,7 %
Handelsbanken 1,2 %

Fastigheter 46,4 %

Onoterade aktier 6,4 %

Investeringslikvid 3,4 %

Kommentarer:
Jag har nyligen ändrat lite i min aktieportfölj och är väldigt nöjd med de bolag jag har i dagsläget. I inlägg längre fram kommer jag mer i detalj kommentera varför jag har de aktier jag har och varför fördelningen ser ut som den gör. Jag kan säga att det bolag som gått bäst för mig är Atlas Copco och det bolag som gått sämst är Ratos. Men jag tror på alla mina investeringar på lång sikt.
Fastigheterna utgör idag en lite för stor andel av den totala portföljen. Men det är en relativt trygg investering som genererar intäkter genom långa hyreskontrakt. Det är alltså inte min egen bostad jag räknar med, det ser jag inte som en investering eftersom det är något som tar pengar ur min plånbok istället för en investering som genererar kassaflöde.  Jag kommer även här längre fram gå in mer i detalj vad det är för fastighetsinvestering och hur jag gjort den.
Det onoterade innehavet kommer från där jag tidigare arbetat och jag kommer inte gå in mer i detalj på det, då det inte är ett innehav jag kommer utöka.
Den uppmärksamma märker att det saknas 0,1 %, det värdet finns i en aktie som jag fått som en avknoppning från ett tidigare innehav och därför inget aktivt val som jag kommer lägga någon fokus på här.
Totalt har jag en direktavkastning på över 6 % på portföljen vilket känns bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar